Studiekeuze Advies

Een praktische methode om in één dagdeel zelfinzicht te vergroten en

op basis daarvan een passende studie te kiezen !

Als je jong bent is het niet altijd makkelijk om te bepalen welke opleiding je wilt volgen na je middelbare school. Er is veel aanbod, maar je weet nog niet zo goed wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Om dan al een keuze te maken voor de toekomst … dat is best lastig.

Ik vind het interessant om jongeren hierbij te helpen en samen met hen op een gestructureerde manier te komen tot een concreet studiekeuzeplan. Om daarmee met vertrouwen de juiste en goed onderbouwde keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Hoe is het mij vergaan?

Als 17-jarige middelbare scholier had ik geen idee wat ik wilde gaan studeren. Ik ben naar één open dag geweest en was meer bezig met de sfeer op de universiteit en de grootte van de stad dan met de vraag wat ik inhoudelijk interessant vond en welke studie bij me zou passen. Mijn achteraf juiste studiekeuze (Personeel wetenschappen) was eigenlijk meer geluk dan wijsheid.

Nu ik zelf moeder ben van twee dochters die op de middelbare school zitten, hebben we wél gesprekken over wat hen interesseert, waar ze energie van krijgen, over profielkeuzes, mogelijk interessante studies of het nemen van een tussenjaar. Heel leuk om ze daarbij te helpen, een waardevolle ontdekkingstocht.

Soms is het prettig om als ouders ondersteuning te krijgen van iemand die ervaring heeft in het achterhalen van iemands drijfveren én de opleidings- en banenmarkt goed kent. Of omdat het soms beter werkt als iemand ‘van buiten’ met jouw zoon of dochter hierover in gesprek gaat.

Contact

Wil je meer informatie over een studiekeuze bootcamp© of een afspraak inplannen? Je bent van harte welkom, ik kijk ernaar uit.

Je kunt me mailen via info@lindawitte.nl of bellen/ WhatsApp sturen op 06 11 33 55 73.

Zie ook www.studiekeuzebootcamp.nl

Door deelnemers worden mijn Studiekeuze Bootcamps beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 

Ervaringen van ouders:

Linda heeft onze zoon fantastisch geholpen met het bepalen van een passende richting voor een studiekeuze. Linda is een echte professional, is enthousiast en werkt vanuit positiviteit, het talent en de energie van de scholier. Daardoor weet Linda de juiste snaar te raken en goede studies te adviseren die passen bij de persoon zelf. Onze zoon was erg blij dat hij de studiekeuze bootcamp bij Linda heeft gedaan en weet nu veel beter waar hij zich op kan richten bij de open dagen en studiekeuze.

Eveline van Veelen – moeder van Jens.

Onze zoon zat dit voorjaar in de stress vanwege de snel naderende deadline om een studie te kiezen. Een studie die past bij zijn interesses, competenties en vaardigheden. Dat dit toch is gelukt is dankzij het Studiekeuze Bootcamp van Linda Witte. Zij creëerde de juiste omstandigheden zodat onze zoon zelf stap voor stap door het woud aan studiemogelijkheden kon komen. Linda luistert goed en vraagt stevig door waardoor onze zoon op een prettige manier bij de hand werd genomen. Het resultaat: een onverwacht mooie studiekeuze en een blije opgeluchte zoon die zelf de uiteindelijke keuze (Ergotherapie) met overtuiging maakte. Ik beveel dit daarom iedere ouder en kind van harte aan!
Niels Veenhuijzen, vader van Arthur.

Linda is een toegankelijke, empathische en kundige professional. Zowel als (loopbaan) coach als studiekeuze adviseur beveel ik haar van harte aan. Linda is samen met onze puberdochter op zoek gegaan naar haar kwaliteiten, drijfveren en persoonlijke capaciteiten. Om vandaaruit meer (in)zicht te krijgen in haar te kiezen studierichting. Linda bewijst ook in dit proces haar aandacht voor de mens goed te kunnen combineren met het bieden van concrete handvatten. Het heeft geleid tot het kunnen zetten van nieuwe stappen. Kortom Linda is ook hier van toegevoegde waarde!
René Dagevos, vader van Mees.

Linda heeft onze 2 pubers fantastisch geholpen bij hun zoektocht naar een geschikte studie! Kernwoorden zijn: interactief, positief, gedegen en met focus op de kernkwaliteiten van je kind. Bij twijfel zeg ik: doen!
Karin Mandemakers, moeder van Onno & Eline.