Interim L&D

Aandacht voor talent ontwikkeling draagt bij aan een duurzaam gezonde organisatie

‘De war on talent’ is volop gaande. Er heerst krapte op de arbeidsmarkt en organisaties hebben te maken met sterk veranderende marktomstandigheden. Duurzame groei kan alleen worden gerealiseerd als talenten van medewerkers op een goede manier worden ingezet.

Dit vraagt om een strategie op het gebied van talent- en leiderschapsontwikkeling. Als learning & development consultant heb ik hierin de afgelopen 25 jaar ruimschoots ervaring opgedaan op zowel directie-, tactisch als operationeel niveau bij multinationals (KPN, Aegon) en als zelfstandig consultant voor diverse grote organisaties zoals Heineken, Mediq en de ANWB.

Denk daarbij aan het maken van een scan van L&D activiteiten en voorstel tot vernieuwing, het ontwikkelen van talent management strategieën, het (her-) ontwerpen van talentprogramma’s en traineeships, het leiden van projectteams binnen HR en de business, het coördineren van talent reviews, begeleiden van talenten en het aansturen van medewerkeronderzoeken.

Rode draad is dat ik graag L&D vraagstukken oppak met een kop-en-een-staart, met een helder doel dat gerealiseerd dient te worden. Daarbij maak ik abstracte materie concreet en toepasbaar voor mensen en neem hen mee in mijn visie en ideeën. Ik sta voor een open, positieve en praktische aanpak met een scherpe blik. Mijn aanpak is energiek, verbindend, verdiepend en resultaatgericht.

Sinds 2016 ben ik werkzaam geweest bij oa de volgende organisaties.

Public Support (Lisse):

Als L&D manager eindverantwoordelijk voor de operationele aansturing van alle lopende trainingen, opleidingen en onboarding. Daarnaast verantwoordelijk voor de volgende projecten:

 • het professionaliseren van bestaande traineeships voor Young Support en Top Secretariële Support (inclusief inkooptraject)
 • het vernieuwen van de onboarding voor alle nieuwe medewerkers
 • het professionaliseren en inrichten van L&D processen
 • het ontwikkelen en implementeren van een persoonlijk ontwikkelbudget voor alle medewerkers

ANWB (Den Haag):

Verantwoordelijkheid voor diverse projecten:

 • het ontwikkelen en opzetten van een Professional Traineeship binnen ANWB voor Digital / IT/ Finance
 • de opzet en uitvoering van het Great Place To Work onderzoek voor de gehele ANWB (2x)
 • de opzet en implementatie van nieuwe metingen op het gebied van medewerkersbetrokkenheid (employee Net Promotor Score, pulse surveys)
 • het ontwerpen van een management ontwikkelprogramma voor de ANWB en haar dochters
 • het mede-ontwikkelen van een nieuwe HR visie voor de hele organisatie
 • het vervangen van de senior adviseur talent- en leiderschapsontwikkeling
 • het vervangen van de programmamanager ‘duurzaam meedoen’

Mediq (Utrecht):

Als lid van het Global HR management team (rapporterend aan de Global HR director) verantwoordelijk voor de coordinatie en uitvoering van de wereldwijde employee engagement survey van Mediq. Daarnaast betrokken bij learning & development initiatieven zoals het creëren van een global L&D strategie en het stimuleren van een performance management cultuur.

Heineken (Zoeterwoude):

Als senior talent specialist verantwoordelijk voor oa. het coördineren van het Heineken leiderschapsprogramma voor alle managers in NL en de lopende talentprogramma’s die worden aangeboden aan diverse doelgroepen. Daarnaast begeleiding van de jaarlijkse talent review.

Ervaringen van opdrachtgevers:

Met Linda heb ik de afgelopen jaren intensief samengewerkt rond een aantal strategische L&D onderwerpen. Linda is een uitstekende professional die haar vak verstaat. Ze is in staat ingewikkelde projecten in complexe organisaties succesvol af te ronden door haar sterke inhoudelijkheid, maar zeker zo belangrijk is dat ze een zeer prettige persoon is om mee te werken. Ze is transparant, komt afspraken na, legt uitstekende contacten met de mensen binnen HR en de business (van hoog tot laag) en is een teamplayer-pur-sang. Ik kan Linda van harte aanbevelen voor interim/cconsultancy-opdrachten, en daarnaast is ze ook nog een prima coach.
Loek Mensink, Head of Talent, Leadership & Organisational Development at ANWB.

Linda heeft bij ons op de afdeling People Organisation Development HEINEKEN een interim opdracht uitgevoerd. Zij heeft in een korte tijd de materie eigen gemaakt en draaide als een zelfstandige professional mee. Linda is in staat om snel verbinding te maken en op een natuurlijke en respectvolle manier zich in de organisatie te bewegen. Daarnaast heeft zij laten zien betrokken te zijn waarbij zij nooit haar opdracht uit het oog is verloren. Zij is een waardevolle aanvulling geweest voor het team. Een professional die met haar kwaliteiten goed op verschillende HR interim opdrachten kan worden ingezet.
Henriette Martens, Learning & Development Officer Heineken.

Ik heb met heel veel plezier met Linda samen gewerkt eerst bij KPN en daarna bij AEGON. Linda is een professional die zeer betrokken is bij het bedrijf en de mensen met wie ze werkt. Linda’s werk is altijd van hoge kwaliteit, ze zet de puntjes op de i en komt afspraken na. Haar salesachtergrond komt ook bij MD goed van pas. Ze denkt vanuit de klant en praat makkelijk met verschillende stakeholders binnen het bedrijf. Kortom een collega waarop je kunt bouwen.
Liesbeth van der Wind, teamleider leiderschap en organisatieadvies NVWA.