Doen wat bij je past geeft energie

Plezier en geluk in je (werk) leven, dat gun ik iedereen. Gelukkige mensen zijn namelijk gezonder en leven een succesvoller bestaan. En het mooie is: coaching biedt de mogelijkheid om daaraan te werken.

Als (wandel) coach ontmoet ik regelmatig mensen die niet optimaal gebruik maken van hun talent en zich daardoor minder happy voelen. Ze lopen vast in hun werk, hebben het gevoel niet tot hun recht te komen of merken dat het werk energie kost in plaats van oplevert.

Vragen die ik tegenkom zijn onder andere:

  • Ik heb nooit bewust een loopbaankeuze gemaakt en vraag me af: doe ik wel het werk dat bij me past ?
  • Ik voel dat ik iets anders wil, maar durf geen keuzes te maken
  • Ik dacht altijd dat door keihard te werken ik heel goed zou worden, maar dat blijkt niet zo te zijn. Een burn-out ligt op de loer. Wat nu ?
  • Ik wil graag bepaalde gedragspatronen doorbreken, maar weet niet hoe ?

Als iemand de motivatie heeft om hierin verandering te willen realiseren, help ik als coach graag om je bewust te maken wat de kern van de coachvraag is om van daaruit samen antwoorden, inzichten en oplossingen te vinden. Met als resultaat dat je het beste uit jezelf kunt halen en zoveel mogelijk aandacht geeft aan wat jou in je werk gelukkig maakt.

Dat vraagt soms om lef en durf om door bepaalde gedragspatronen en belemmeringen heen te breken en eigen keuzes te maken. En te leren denken in mogelijkheden bij jezelf of in samenwerking met anderen. Zodat je weer weet wat je wilt en hoe je daar moet komen: een andere functie, een nieuwe werkomgeving, een betere balans werk-privé, meer plezier in je en mogelijkheden? Welke stap(pen) wil je nemen? We kijken daarbij niet zozeer naar het verleden, we richten ons vooral op het hier-en-nu en hoe je daarin keuzes kunt maken.

Uitgangspunt is dat ik werk vanuit een open en scherpe blik, met oprechte interesse in wat jou bezig houdt en met een gezonde nieuwsgierigheid. Ik ga daarbij uit van jouw potentieel en wil graag helpen om je vraagstuk op te lossen en weer plezier te krijgen in wat je doet. In veiligheid en vertrouwen en ook met lucht, want coaching is vaak een leuk en effectief middel om verandering aan te brengen in je werk of loopbaan.

STIR_LOGO_roze_1